Articles Exercises with Answers

We have created some articles exercises for our readers. You can practice hundreds of questions on the topic “Articles in English grammar“. We have also written answers to each question for the ease of our readers. I hope this exercise on articles will help you improve your understanding of articles.

Fill in the blanks using most appropriate articles.

1. Alladin always helped ______________ poor.

List of Homophones | Homophones Exa...
List of Homophones | Homophones Examples
Show Answer
Answer – the

2. ______________ school will shortly closed for ______________ festival holidays.

Show Answer
Answer – the, the

3. Do you see ______________ kite in ______________ sky?

Show Answer
Answer – the, an

4. ______________ honest man never tells ______________ lie.

Show Answer
Answer – a, the

5. Mr. X was ______________ first scientist to discover Rabbit Island.

Show Answer
Answer – the

6. ______________ white lion is ______________ native of India.

Show Answer
Answer – the, a

7. ______________ sun shines brightly in ______________ sky.

Show Answer
Answer – the, the

8. I met him for ______________ first time in the park.

Show Answer
Answer – the

9. I have lost ______________ book you gave me.

Show Answer
Answer – the

10. My uncle is ______________ university professor.

Show Answer
Answer – a

11. ______________ teacher asked ______________ easy question.

Show Answer
Answer – the, an

12. The Ganga is ______________ sacred river for Hindus.

Show Answer
Answer – a

13. Send ______________ message to my friend.

Show Answer
Answer. a

14. ______________ sun sets in the west every day.

Show Answer
Answer. the

15. What ______________ stupid fellow you are!

Show Answer
Answer. a

16. My sister is ______________ better dancer than ______________ singer.

Show Answer
Answer. a, a

17. ______________ Banyan is ______________ kind of fig tree.

Show Answer
Answer. the, a

18. America is ______________ most powerful country in ______________ world.

Show Answer
Answer. the, the

19. ______________ word to ______________ wise is sufficient.

Show Answer
Answer. a, a

20. Mount Everest is ______________ highest peak in ______________ world.

Show Answer
Answer. the, the

21. This is _________________ honor for me.

Show Answer
Answer. an

22. Dr. Ramchandran is __________________ IAS.

Show Answer
Answer. an

23. My mother gave me ___________________ one-hundred-dollar note.

Show Answer
Answer. a

24. This is ___________________ unique piece I have ever seen.

Show Answer
Answer. a

25. We saw ___________________ white elephant in Delhi Zoological Park.

Show Answer
Answer. a

26. Don’t catch me by ___________________ arm.

Show Answer
Answer. the

27. It happened in ___________________ year 2015.

Show Answer
Answer. the

28. I have not read ___________________ Bible.

Show Answer
Answer. the

29. My family stopped for lunch in __________________ restaurant.

Show Answer
Answer. a

30. __________________ earth moves around __________________ sun.

Show Answer
Answer. the, the

Leave a Comment